Missing textures at FSIA

Support for all FSDG products
Post Reply
JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Wed Jun 05, 2019 5:55 pm

I have not been to FSIA in a while and today noticed some black houses in p3d v4.5.

Can you help?

Image

Thanks.
Jose

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Thu Jun 06, 2019 12:53 pm

I'm surprised that no one has pointed this out with the latest installers.

This video shows that those textures were there in previous versions of the scenery:
https://www.youtube.com/watch?v=eGLhWR5e9Bk

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Fri Jun 07, 2019 11:06 am

No one else is having this issue? I tried re-installing both the P3D v3 & 4 and both have missing textures. I'm upset at myself for deleting my original installer.

BTW, Is the dev team on vacation?

salo2k4
Posts: 27
Joined: Sat Jul 22, 2017 10:24 am
FS-Version: P3Dv4

Re: Missing textures at FSIA

Post by salo2k4 » Fri Jun 07, 2019 11:18 am

I think some files corrupt. May be try to reinstall scenery. I check on my v4.5, there is fine
fsia.jpg
win 7 x64, intel i7 - 3930k @4200 , msi gtx 1080 armor oc, 20gb ram

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Fri Jun 07, 2019 12:25 pm

salo2k4 wrote:
Fri Jun 07, 2019 11:18 am
I think some files corrupt. May be try to reinstall scenery. I check on my v4.5, there is fine
fsia.jpg
I've installed a few times and still have the issue. What version of the installer do you have?

I have 2.1.

salo2k4
Posts: 27
Joined: Sat Jul 22, 2017 10:24 am
FS-Version: P3Dv4

Re: Missing textures at FSIA

Post by salo2k4 » Fri Jun 07, 2019 1:43 pm

Same. Do you perform clear reinstall of sim? possible some .CFG with error settings leave in system?
win 7 x64, intel i7 - 3930k @4200 , msi gtx 1080 armor oc, 20gb ram

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Fri Jun 07, 2019 1:58 pm

I fixed the issue by removing the xml and adding the scenery manually. It seems that the xml method does not work for everyone.

salo2k4
Posts: 27
Joined: Sat Jul 22, 2017 10:24 am
FS-Version: P3Dv4

Re: Missing textures at FSIA

Post by salo2k4 » Fri Jun 07, 2019 2:51 pm

congrats! do you have any airport altitude issues? i have troubles with Praslin when i went from FSIA. Some objects, grass merged to ground couple meters down, but visible from underground. (but if load Praslin firstly - looks ok) Developer can't help.
fspp2.jpg
fspp.jpg
win 7 x64, intel i7 - 3930k @4200 , msi gtx 1080 armor oc, 20gb ram

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Fri Jun 07, 2019 3:00 pm

salo2k4 wrote:
Fri Jun 07, 2019 2:51 pm
congrats! do you have any airport altitude issues? i have troubles with Praslin when i went from FSIA. Some objects, grass merged to ground couple meters down, but visible from underground. (but if load Praslin firstly - looks ok) Developer can't help.

fspp2.jpg
fspp.jpg
I'll check this out and get back to you asap. In the mean time look for some alt fixes that were available for download on this forum.

I'm going to do some further testing of the installer to see why the xml method is not working on my system. I have no issues with any other scenery.

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Fri Jun 07, 2019 3:01 pm

So that we are on the same page, be sure that you are using v 2.1

User avatar
horst18519
Posts: 1317
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm

Re: Missing textures at FSIA

Post by horst18519 » Fri Jun 07, 2019 4:04 pm

The texture for those buildings is "SEY_EdenIsland.dds". It should be in the FSDG-Seychelles/texture folder.
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com

salo2k4
Posts: 27
Joined: Sat Jul 22, 2017 10:24 am
FS-Version: P3Dv4

Re: Missing textures at FSIA

Post by salo2k4 » Fri Jun 07, 2019 4:35 pm

how i can be sure which version is installed? When start install i see just V2 and don't know V2.0 or V2.1
fsdg_inst.jpg
win 7 x64, intel i7 - 3930k @4200 , msi gtx 1080 armor oc, 20gb ram

User avatar
horst18519
Posts: 1317
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm

Re: Missing textures at FSIA

Post by horst18519 » Fri Jun 07, 2019 4:43 pm

The name of the installer includes the version number. All versions should include the texture though.
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com

salo2k4
Posts: 27
Joined: Sat Jul 22, 2017 10:24 am
FS-Version: P3Dv4

Re: Missing textures at FSIA

Post by salo2k4 » Fri Jun 07, 2019 4:59 pm

OK Thorsten. How i can get LATEST version of Seychelles? I'm not sure that my up-to-date
win 7 x64, intel i7 - 3930k @4200 , msi gtx 1080 armor oc, 20gb ram

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Fri Jun 07, 2019 6:42 pm

I can confirm that flying from FSIA to FSPP when you arrive there is an elevation issue.

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Fri Jun 07, 2019 6:47 pm

salo2k4 wrote:
Fri Jun 07, 2019 4:59 pm
OK Thorsten. How i can get LATEST version of Seychelles? I'm not sure that my up-to-date
You can download the latest from the store you bought it.
But, this issue is not an installer issue because I have the latest. It's the FSPP AFCAD or the scenery itself.

JoseCFII
Posts: 42
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:02 pm
FS-Version: FSX

Re: Missing textures at FSIA

Post by JoseCFII » Sat Jun 08, 2019 12:36 pm

salo2k4 wrote:
Fri Jun 07, 2019 2:51 pm
congrats! do you have any airport altitude issues? i have troubles with Praslin when i went from FSIA. Some objects, grass merged to ground couple meters down, but visible from underground. (but if load Praslin firstly - looks ok) Developer can't help.

fspp2.jpg
fspp.jpg
salo2k4
Try this. Set your mesh to 5. Load FSIA then fly to FSPP. Land at FSPP and when you see the elevation problem change mesh to 1.

You will see that FSPP loads normally when you switch the mesh setting. I have a feeling that this mesh bug is the same one that causes flying houses in ORBX Regions.

Don't know of any solution, but at least I found the culprit. Maybe changing the mesh setting a couple of miles away from the airport could be a work around.

salo2k4
Posts: 27
Joined: Sat Jul 22, 2017 10:24 am
FS-Version: P3Dv4

Re: Missing textures at FSIA

Post by salo2k4 » Sat Jun 08, 2019 1:07 pm

i know, that after mesh resolution change FSPP gets normal, but with every scenery loading issue back. I love Seychelles very much but due to this issue I prefer French Polinesia more often
win 7 x64, intel i7 - 3930k @4200 , msi gtx 1080 armor oc, 20gb ram

Post Reply