It is currently Fri Oct 20, 2017 3:10 am




 Page 1 of 2 [ 26 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Prepar3d V4
PostPosted: Wed May 31, 2017 4:50 am 

Joined: Sun Mar 01, 2015 7:24 am
Posts: 12
Hi FSDG,

Just want to know if you guys have any plans for P3Dv4 concerning compatibility i.e new installer for FSIA and FMEE. Want to fly your beautiful sceneries in 64bit :D

Best regards
Daniel


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Wed May 31, 2017 7:55 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
We cannot give any specifics at the moment but I think there'll be P3Dv4 versions of all our addons.



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Thu Jun 01, 2017 10:37 pm 

Joined: Fri Dec 16, 2011 10:06 am
Posts: 544
Alhtough P3Dv4 compatible installers are not out yet, are sceneries are compatible with v4. This means that by manually installing our sceneries (by selecting the appropriate path in the installer+adding the entries into scenery library of P3Dv4) you should have no issues. If you do spot anything odd let us know please



_________________
- Emilios -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Sat Jun 03, 2017 5:12 am 

Joined: Sun Mar 01, 2015 7:24 am
Posts: 12
Thank you for the replies and good news.... of to install into P3Dv4 :D

Regards
Daniel


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Sat Jun 10, 2017 5:44 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
Of course you might miss a few new features like (dynamic lights) that will be added to our soon to be released P3Dv4 versions.



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Sun Jun 18, 2017 9:37 pm 

Joined: Sun Jun 18, 2017 9:29 pm
Posts: 22
Hello,

I made a first test with Ayers Rock scenery copying FSX\FSDG folder to P3Dv4 folder. Then I also copied FSX\Effects\FSDG* and FSX\Effects\Textures\FSDG* to the P3Dv4 effects folders.

I declared FSDG-Ayers Rock into P3Dv4 and all seems ok. Just a problem with lights halo missplaced or lighting the sky instead of the ground.

Perhaps you'll provide patches to apply to your sceneries without waiting a new installer dedicated to P3Dv4?

Regards,

Skip.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jun 19, 2017 9:49 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
The new installers will arrive within the next days.



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jun 19, 2017 11:14 am 

Joined: Sun Jun 18, 2017 9:29 pm
Posts: 22
horst18519 wrote:
The new installers will arrive within the next days.


Cool! So I'll remove what I did manually to use the proper installers.

Thanks.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Wed Jun 28, 2017 9:24 pm 

Joined: Sun Jun 18, 2017 9:29 pm
Posts: 22
horst18519 wrote:
The new installers will arrive within the next days.


Hello,
Will we receive a notification from Aerosoft or you when new installers are ready?

Skip.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Thu Jun 29, 2017 2:08 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
We'll inform you here in our forum as well as on our Facebook page as soon as the new installers are ready (we realize we have quite a few addons yet...).



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 4:56 pm 

Joined: Sun Jul 02, 2017 4:22 pm
Posts: 1
Is the installer published


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 11:09 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
We just published P3Dv4 compatible versions of ALL our sceneries on our shop: http://fsdg-online.com/



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 11:35 am 

Joined: Mon Jul 10, 2017 11:26 am
Posts: 1
Hi,
Did we have to rebuy the sceneries, or can we just redownload it over the esellerate Links?
BR
Mathias


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 11:40 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
If you already purchased an addon download the new installer versions using this help: viewtopic.php?f=3&t=2161



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 1:47 pm 

Joined: Sun Jun 18, 2017 9:29 pm
Posts: 22
horst18519 wrote:
If you already purchased an addon download the new installer versions using this help: viewtopic.php?f=3&t=2161


Hello,

Cool! I'll download La Réunion asap! What about FSDG products bought on Aerosoft shop?

Regards,

Skip.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 2:00 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
They will be updated asap. We have no influence on when that happens though.



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 6:08 pm 

Joined: Sun Jun 18, 2017 9:29 pm
Posts: 22
Ok I'll monitor Aerosoft shop to see if they update the installers (new date).

Be advised I had problems installing Cape Verde and Tromlin. My scenery.cfg has been corupted (a strange last line with characters I can't read at the end of the file instead of the new entries). I had to manually add them.

Enclosed my scenery.cfg before Tromelin (and after Cape Verde). I recovered using the "before Cape Verde" backup.

Skip.
Attachment:
Scenery_CFG_before_FSDG-Tromelin.zip [4.17 KiB]
Downloaded 11 times


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Mon Jul 10, 2017 9:43 pm 

Joined: Sun Jun 18, 2017 9:29 pm
Posts: 22
Me again,

Same problem with La Réunion install which corrupt my scenery.cfg. What can be wrong?

I also noticed that runways and taxiways beacons have a strange look when at a few meters (see pic enclosed). I tried to disable dynamic lightning but no change.

Skip.


Attachments:
P3D-2017-jul-10-001.jpg
P3D-2017-jul-10-001.jpg [ 172.9 KiB | Viewed 756 times ]
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Tue Jul 11, 2017 7:32 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 10, 2012 7:14 am
Posts: 146
I had the same issue with Marsa Alam. Has to do with the enxoding of the file...



_________________
i7-4790k @ 4.6Ghz, 16GB RAM, Geforce 1080ti 11GB, Prepar3Dv4 hotfix 1, Windows 10 x 64 Home NL
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Prepar3d V4
PostPosted: Tue Jul 11, 2017 9:20 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 15, 2011 4:28 pm
Posts: 681
We're looking into the scenery.cfg issue. Seems to affect a certain version of P3Dv4 only.

As for the lights, we'll probably have to use a different technology for P3D. Unfortunately P3Dv4 renders that kind of light a lot different than FSX, which really is a shame since they look so nice in FSX. We consider this a bug, but apparently LM doesn't...



_________________
- Thorsten -

Image
FSDG-online.com
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 2 [ 26 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron